DOMWEG OP DE HELMERHOEK. (92)

In plaats van bloemen, in plaats van vuurwerk.

Soms denk ik, ik stop met fotograferen ik ga schilderen of schrijven. Al dat gedoe met niet opgeladen batterijen, scherpte, te weinig licht, slecht weer, en dat krakkemikkige lichaam werkt ook niet altijd mee.

Een goede studievriend plaatste een bericht op Facebook, hij zocht een tijdelijk verblijf om te kunnen schrijven. Hij is een enorme romanticus. Het liefst zou hij schrijven in een torentje van een verlaten kasteel ergens in Frankrijk. Soms zie ik foto’s van hem voorbij komen van een tekenboek zonder lijntjes waarop hij in zijn hand een kroontjespen heeft, in de hoek van de foto staat een potje met inkt.

Als ik schrijf doe ik dat het liefst aan de keukentafel met een schriftje van de action en een gratis balpoint (van de FNV). Deze column echter schrijf ik op een iPad. Het is een enorme luxe, maar totaal overbodig. Die luxe is niet vanzelfsprekend beter, een iPad heeft zoveel verleidingen het leidt af van het eigenlijke doel: schrijven.

Zo, het begint licht te worden, de hond moet uitgelaten. Zal ik dan toch maar een camera meenemen?

Harm Katerberg,