DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (90)

Stenen stapelen, het begon met mijn kleinzoon met duplo blokken en houten blokjes in felle kleuren. Ook zelf kreeg er lol in om hoge torens te bouwen. Regelmatig lukte het niet zo goed omdat de blokjes zich wel erg goed hielden aan de zwaartekracht. O, ooo, daar ging weer een bouwwerk over de tafel en de grond. Met volle moed begonnen we weer aan een nieuw bouwproject.

Ik betrapte me er zelf soms op dat ik als kleinzoon lief er niet was dat ik ook blokjes ging stapelen. Het liefst maak ik torentjes die wat wiebelen. Ik maakte topzware torens, van onderen smal, van boven breed, of ik gebruikte duplo blokken en houten blokken door elkaar heen waardoor er scheve constructies ontstonden.

Enkele weken geleden heb ik wat keien en kiezels uit de voortuin verwijderd. De kiezels die op worteldoek lagen werden overwoekerd door allerlei onkruid. Dit onkruid verwijderen koste me steeds meer moeite. Het kruipen laag bij de grond vinden mijn knieën maar niks. De keien heb ik gedoneerd aan De Bijentuin voor de rotstuin. Nu ben ik kiezels aan het stapelen op de tuintafel. Kiezels stapelen is moeilijk, ze zijn vaak onregelmatig of rond van vorm. Het is een hele uitdaging om een hoge toren te bouwen, vooral als de kleinzoon het bouwwerk komt inspecteren.

Harm Katerberg,