DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (93)

Zo af en toe wordt ik tijdens het fotograferen vermanend toegesproken, wat ik in hemelsnaam aan het doen ben. Ik leg dan zo kalm mogelijk uit dat ik een bloem, blaadje of iets anders aan het fotograferen ben. Soms is dat iets privé-bezit, soms staat zo’n bloem of ligt zo’n blaadje in de voortuin van een wijkbewoner. Niet dat ik met mijn maat 43 schoenen de tuin in stap, nee gewoon vanaf een gemeentelijk voetpad. Ik zeg er dan meestal bij dat ik de gemaakte foto’s vaak op Facebook deel met wijkbewoners van de Helmerhoek. Meestal is de kous daar wel mee af, ik weet dat ik geen kwaad in het zin heb, toch ben ik dan even uit mijn doen.

Google heeft middels Streetview bijna alle straten in de wereld gefotografeerd, de foto’s zijn met computers aan elkaar geplakt zodat je vanaf je computer of mobiele telefoon de huizen en ook de tuinen haarscherp kunt zien. Wil je de huizen en de tuinen ook vanaf boven goed kunnen zien dan neem je Google-Earth.

Ik hoop dat ik mijn statement gemaakt heb, toch maak ik liever mooie foto’s en een mooi verhaal.

Harm Katerberg,