DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (91)

Ik ben dolgelukkig met deze foto die ik gisteren maakte, noem het leedvermaak. Een vogel is tegen de kas in De Bijentuin gevlogen en heeft een afdruk achtergelaten. Hoe het met de vogel is afgelopen weet ik niet. In de buurt van de kas of in De Bijentuin heb ik geen gewonde of dode vogel gezien. Toch maak ik me wel zorgen, de vogel had zijn of haar nek wel kunnen breken. Wat er precies gebeurd is blijft ongewis.

Aan de afdruk te zien lijkt het om een roofvogel te gaan, echter de afdruk is niet erg groot. De grootte komt meer overeen met die van een merel. De afdruk laat niet het kopje van de vogel zien dat is eigenlijk wel jammer, ik hoop dat de vogel toch zijn kopje nog heeft. Een vogel zonder kop is slechts een hoopje veren.

Vandaag ben ik nog even gaan kijken bij de kas, de condensdruppels zijn verdwenen. Even dacht ik misschien heeft er een sticker op het glas gezeten, die verwijderd is. Soms zie je wel eens stickers van vogels op ruiten zitten om te voorkomen dat er geen vogels tegen de ramen aan vliegen. Misschien moesten die stickers er maar komen.

Harm Katerberg,