DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (87)

Zonnebloemen, ik ben er dit jaar maar druk mee geweest. Waarom al die moeite om zonnebloempitten uit te laten groeien tot een grote of zeer grote plant met een grote gele bloem erin. Sommige planten krijgen het zelfs voor elkaar om aan één plant meerdere zonnebloemen te laten bloeien, ware het een zon met meerdere bijzonnen.

De grote drive om die zonnebloemen te kweken was voor mij om er steeds maar weer foto’s van te kunnen maken. Nu eind september bloeien vele zonnebloemen nog steeds volop. Na verloop van tijd laten zonnebloemen hun kopje hangen. De zonnebloempitten blijven dan droog als het gaat regenen. Zonnebloemen behouden dan ook nog hun schoonheid, de komende tijd zal ik nog regelmatig een zonnebloem op de foto zetten. De mooiste foto’s zal ik ook delen op Helmerhoeknieuws.

De uitgebloeide zonnebloemen zijn in de winter een goede manier om vogels naar je tuin te lokken. Vogels eten graag de zonnepitten, ze zitten barstensvol met energie om de winter te kunnen overleven. Wilt u ook zo’n uitgebloeide zonnebloem om deze winter vogels te lokken naar uw tuin. Vraag er naar in de bijentuin, dat kan bijvoorbeeld zaterdagmorgen (25/9) op burendag vanaf 10h30.

Harm Katerberg,