DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (88)

Het lijkt er op dat de herfst nu toch echt begonnen is. De bladeren beginnen te kleuren en te vallen, het wordt kouder en bijna iedere dag regent het wel even voor korte of langere tijd. Het is dan ook alweer oktober. Sommigen hebben de verwarming al weer aan, anderen trekken liever eerst een vestje aan om de energierekening niet te hoog te laten worden.

Als de zon schijnt is het achter het glas nog aangenaam warm, zo ook gisteren in de kas in de Bijenhoek. Ik had een zonnebloem afgeknipt die deels leeg gegeten was door vogels of door muizen. Met deze zonnebloem in de hand zocht ik naar mooie achtergronden voor foto’s met deze bloem: de blauwe lucht met wat sluierbewolking, een grote pompoen, een nat raam van de broeikas. Ik hield de zonnebloem vast in de ene hand en maakte een foto met de andere hand.

De herfst is ook de tijd voor paddestoelen, ik heb ze al gezien en ook gefotografeerd. Het fotograferen van paddestoelen is niet zo mijn ding, ze staan voor mij vaak te dicht bij de grond. Om paddestoelen mooi te fotograferen moet je vaak door de knieën, dat kan ik wel één, twee of drie keer op een ochtend maar dan houd ik het voor gezien. Het wachten is op reuze-paddestoelen, of zal ik het fotograferen van paddestoelen aan u overlaten?

Harm Katerberg,