DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (86)

Deze knijper hangt met vijf andere knijpers het hele jaar door aan de waslijn. Niet zo zeer om de was er mee op te hangen, maar als rekwisiet. De was wordt hier in huis meestal gedroogd op zolder aan wat wasrekjes of in de droger. Een rekwisiet is een voorwerp dat niet het hoofdonderwerp is in een foto maar toch geeft het een foto wat extra’s.

Zo maak ik regelmatig foto’s van libellen die op een van deze knijpers gaan uitrusten. Ik plaatste al meer dan eens foto’s hiervan in de Facebookgroepen van deze wijk. Deze week is het portretweek van de Fotogroep Helmerhoekers, elke avond maken enkele leden portretten van elkaar. Om mijn energie hiervoor vrij te maken moet ik mijn energie overdag niet allemaal al opgebruiken, mijn dagelijkse rondjes door de wijk zijn kort of ik sla ze zelfs over.

Het maken van een goed portret verschilt niet eens zoveel van het maken van een mooie foto van een spinnetje. Mooi licht, houding, en ambiance, daarnaast nog wat instellingen doen op de camera en klaar is kees.

Harm Katerberg,