Domweg op de Helmerhoek (82)

Het schrijven van columns wil niet zo vlotten, noem het een writersblock. Het is een slecht excuus om me met andere dingen bezig te houden, het kweken van zonnebloemen bijvoorbeeld. Nu kan dat in de nabije toekomst hele mooie zonnebloem-foto’s opleveren, maar succes is nooit verzekerd. Vaak is de zelfkritiek dan te groot, of ik ben gewoon een niet zo’n goede fotograaf. Met het schrijven is het niet veel anders.

Op weg naar een supermarkt buiten onze wijk werd ik op het Mediant-terrein geconfronteerd met bouwwerkzaamheden die de weg versperden, ik moest omfietsen. Dat leverde deze mooie foto op van orchideeën. Ieder jaar staan ze er weer, ongeveer op de zelfde plek.

Over zonnebloemen gesproken, ik heb nog tientallen zonnebloemenplanten in bloempotjes staan die hoognodig in een tuin gepoot moeten worden. Wie o wie helpt me uit de brand?

Harm Katerberg,