DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (80)

De weg was recht, de weg was krom. Ik zat op de bank, ik liep een rondje met de hond, en weer zit ik op de bank. Zo erg is dat helemaal niet, onderweg maakte ik toch nog van alles mee. Daar deed ik het dan voor, ik maakte wat foto’s, maakte een praatje, en de zon scheen op mijn bolletje, op mijn hoedje.

De kortste afstand tussen twee punten is zelden een rechte lijn. Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Erger is de vicieuze cirkel, het maar in rondjes blijven draaien, zonder plezier, zonder uitzicht op wat dan ook.

De afgelopen weken maakte ik foto’s met het thema “op wielen”, ik fotografeerde fietsen, auto’s, trekkers, steppen, rolschaatsen, winkelkarretjes. Per “ongeluk” fotografeerde dan soms ook mensen mee. Wielen en mensen zijn nou eenmaal nauw met elkaar verbonden. Deze foto’s plaatsen op Facebook vind ik lastig, mensen hebben recht op privacy. Toch zitten er een paar foto’s bij die ik graag zou willen delen. Misschien moest ik dat binnenkort maar eens gaan doen, of houdt de wet me tegen?

Harm Katerberg,