DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (78)

Soms bekruipt me het idee dat alles in en om de Helmerhoek al eens door mij gefotografeerd is. Dat is natuurlijk grote onzin, maar ik moet bekennen, ik val regelmatig in herhaling. Dat is niet eens zo erg want wat is er mis met twee of meer mooie foto’s van een roodborstje. Wat heb ik in de winterweek van enige weken geleden veel foto’s in de sneeuw gemaakt, toch was ik ook blij met de weeromslag die daar op volgde, eindelijk wat anders dan sneeuw, de lente.

Hier in de buurt, ik wist niet meteen waar, schijnen iedere avond vlak voor dat de avond valt enorme groepen spreeuwen vliegshows weg te geven. Duizenden zo niet honderdduizenden spreeuwen vliegen synchroon de mooiste vormen in de lucht. Na enige dagen werd me de lokatie van deze vliegshows duidelijk, te ver voor mij op een elektrische fiets met een niet al te beste accu. Eigenlijk hoef ik ook niet meer zo nodig, meerdere fotografen hadden dit schouwspel al perfect gefotografeerd.

Gisterochtend heb ik me laten testen op corona, ik was wat snotterig en ik kreeg ook wat keelpijn. Een afspraak was zo gemaakt, en tot mijn verbazing kon ik over 2 uur al getest worden. Ik moest daarvoor naar de universiteit fietsen, een ritje van zo’n 25 minuten. Het was er helemaal niet druk, het leek er op dat ze op mij stonden te wachten. Ik kreeg een sneltest, de uitslag was na anderhalf uur al bekend: negatief, dus geen corona. Nu aan mij de taak om dit verhaal rond te maken. Het lukt me niet, daarom maar een foto die nergens op lijkt.

Harm Katerberg,