DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (73)

Zo december is voorbij, en 2020 ook al. Het is even wennen op maandag 4 januari 2021, maar hoe houd je het hoofd koel en het hard warm op een zo’n druilerige maandagochtend. De middag schijnt volgens buienradar niet veel beter worden, dus dat wordt vooral binnen blijven.

Vanochtend keek ik op youtube een filmpje van een in Nederland bekende professor die op vrolijke wijze het menselijk brein probeert uit te leggen. In zijn filmpje vertelde hij thuiszittend Nederland waarom thuis (moeten) zitten zo stressvol kan zijn. Ik ga dat filmpje niet helemaal uitleggen dat kan de professor zoveel beter dan mij, maar de stress verminderen doe je het best door te bewegen, te schaken of je met iets ingewikkeld bezig te houden of door naar muziek te luisteren.

Zonder het te weten had ik voor dat ik dit filmpje bekeken had ik deze adviezen al opgevolgd. Ik heb even op de hometrainer gefietst, een spelletje Wordfeud gespeeld en ook had ik al surfend op het internet ondertussen naar muziek geluisterd. Rest mij nu nog een foto uit mijn archief te vinden die mijn verhaal compleet maakt, ik wens u een gelukkige verregende maandagmiddag toe.

PS, ik zal in de reacties een link plaatsen naar het genoemde filmpje van de professor.

Harm Katerberg