DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (75)

Zo’n roodborstje stemt me vrolijk. Ik kwam net het crossbos inlopen en meteen zat het daar, net of we een afspraak hadden voor een fotoshoot. Het roodborstje bleef zo maar een paar minuten poseren, zodat ik een tiental foto’s kon maken. Daarna vloog het een takje hogerop, en toen was het weer mooi geweest voor vandaag. Het roodborstje vloog het bos in, mogelijk tot een volgende keer.

Eigenlijk doe ik nooit fotoshoots, ik vind het ook geen mooie term. Schieten is niks voor mij, er huist een pacifist in mij. De foto’s die ik kan maken zijn cadeautjes, ik hoef alleen maar op te letten en op wat knopjes drukken. De camera doet de rest.

Even later moest ik mijn rondje Helmerhoek afbreken, in mijn sulligheid had ik vergeten extra batterijen voor mijn camera mee te nemen. Ik stond bij het bruggetje bij de vijver. Het rode batterij-icoontje begon te knipperen , de camera schakelde zich zelf uit. Het is genoeg voor vandaag, een andere keer weer.

Harm Katerberg