DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (74)

Ik heb 5 appelboompjes, dit is er één van. Hij staat in een goudkleurig potje, zelfs in januari hebben de boompjes hun blad nog niet verloren. De komende nachten gaat het vriezen, daar worden ze hard van. Dit voorjaar ga ik nog meer appel-pitjes poten, mijn tuin is niet groot genoeg om al deze appelboompjes groot te brengen. Hoe ga ik dat oplossen? Wie weet raad?

Vorig jaar had ik dit probleem met zonnebloemen, ik had er wel 25. Uiteindelijk heb ik ze weggeven in de Bijentuin. Een vrije gift voor de Bijentuin was welkom.

Nu hoor ik allerlei verhalen over het kweken van appels, de meest gehoorde is die van “dat wordt niks”. Je kunt beter een boompje bij een tuincentrum kopen. Dat ben ik niet van plan. Ik hoop dat ik tijd van leven heb zodat ik de kleine appelboompjes groot kan zien worden en dat de appels me goed zullen smaken.

Harm Katerberg