DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (71)

Het is triest om te moeten zeggen maar niet in alle bomen kunnen lampjes hangen. Om in alle bomen lampjes op te hangen heb je wel heel veel lampjes nodig. Om al deze lampjes van stroom te voorzien is een heel gedoe, er zijn veel verlengsnoeren en /of batterijen nodig en wie klimt er in de hele hoge bomen om de lampjes daar op te hangen?

Veel bomen moeten het doen met het licht van de maan. Bij volle maan wordt het ‘s nachts niet erg donker, maar bij nieuwe maan kan het in de nacht behoorlijk donker zijn, de sterren lijken dan feller te schijnen, dit kun je het best zien op plekken ver van de bewoonde wereld. Ooit kampeerde ik op een camping op Terschelling, toen ik ‘s nachts naar het toilet liep keek ik omhoog en werd verrast door de sterrenhemel, zoveel sterren had ik nog nooit gezien. Zoveel sterren in een onmetelijke grote donkere ruimte, en ik stond daar met mijn zaklantaarn.

Mensen die kerstlampjes zo mooi vinden zouden eigenlijk de sterrenhemel eens moeten zien. Het beste zou zijn dat de stroom bij nieuwe maan een paar minuten uitgeschakeld zou worden om zo de sterren eens volop te kunnen laten schijnen, Ik ben voor.

Harm Katerberg,