DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (72)

Eigenlijk houd ik niet zo van films, ze duren me veel te lang. Soms knippen ze daarom een film in stukjes, zo krijg je een serie. Ook series hebben zo hun nadelen, je moet na iedere aflevering weer een week wachten voor het vervolg. Ook daar hebben ze wat op gevonden: Netflix. Voordat je het weet zit je de hele dag televisie te kijken: bingewatching.

Ooit had ik me in een overmoedige bui voorgenomen om ook eens filmpjes te gaan maken. Natuurlijk zou ik ze niet te lang maken, want ik wil de kijkers thuis niet vervelen. Mijn bedoeling was om zeer korte filmpjes te maken van bijvoorbeeld 10, 20 of 30 seconden. Afgelopen zomer is me dat één keer gelukt, ik filmde een libel die op een knijper op de waslijn aan het wiebelen was omdat het waaide.

Vandaag is me het nog een keer gelukt, de omstandigheden waren verre van ideaal, het was nog veel te donker en ik had geen statief bij me. Toch ben ik er blij mee, en de man van wie deze hond is ook: hij heeft hem. Plaatst het filmpje maar op Facebook, bij deze.

De video van deze column is te zien op facebook.

https://www.facebook.com/100003097161530/videos/3780320645414470/

Harm Katerberg,