DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (67)

Als je iemand van verre aan ziet komen lopen zie je vaak al heel snel wie het is, ook al heeft die persoon een andere jas aan dan anders of opeens een ander kapsel, al heel snel zie je dit is Jan, Piet of Klaas.

Meeuwen heb je in allerlei soorten en maten. Om de diverse soorten meeuwen te determineren kun je dat natuurlijk opzoeken in een vogelboek of op het internet. Tot nu toe is het me nog niet gelukt om te bepalen welke meeuw ik gisteren gefotografeerd heb op de reling van de stijger bij de vijver. Nu ben ik geen hele grote vogelkenner, maar ik ben geen leek. Juist de meest voorkomende soorten zijn soms moeilijk door mij te identificeren, ze lijken te veel op een net andere soort.

Gelukkig hebben we hier op de Helmerhoek vele natuur- en vogelliefhebbers die zo kunnen vertellen welke soort meeuwen hier de reling bevuild hebben. Ze waren met velen, ik had ze al een poos gemist, komen ze hier overwinteren of heb ik ze maandenlang over het hoofd gezien, omdat ik meer geïnteresseerd was in een eventueel aanwezige ijsvogel.

Harm Katerberg,