DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (66)

November is een mooie maand voor een fotograaf. De bladeren wel of niet aan een boom hebben de mooiste kleuren en met een beetje geluk schijnt de zon om het sprookje compleet te maken. Het is november 2020, de griep heeft me te pakken: koorts, snotteren, keelpijn, het bekende verhaal, ik voel me belabberd. Ik wordt in een auto naar de corona-teststraat gereden aan de andere kant van de stad en wonderwel de zon breekt door. Ik zie door het autoraam langs de Zuid-Esmarkerrondweg vele mooie fotomomenten, maar mijn camera ligt thuis in de la.

Twee dagen later krijg ik de uitslag: negatief. Dat betekent dat ik geen corona heb, maar deze uitslag verlost mij nog niet van de uiterst hardnekkige griep. Bijna twee weken na de test voel ik me verre van fit, de koorts is dan weg maar het gesnotter, gehoest en de lamlendigheid zijn nog vaak aanwezig. Zo af en toe glip ik toch nog even naar buiten voor de frisse lucht, de camera gaat wel mee, maar mijn ogen zijn lui.

In deze 2 weken misère heb ik dan toch iets moois tot stand gebracht. Het idee speelde al maanden door mijn hoofd, ik wilde een Facebookgroep oprichten waarin de kunst gemaakt door Helmerhoekse kunstenaars getoond kon worden. Ik had in het verleden al de Facebookgroep Natuur Helmerhoek opgericht, om mijn handen vrij te maken had ik enkele maanden geleden deze groep al overgedragen aan een nieuwe beheerder. Kunst en natuur hoeven elkaar niet te bijten, ik houd van beiden. Toch stop ik de komende tijd meer van mijn energie in het maken van kunst waarin de natuur zeer waarschijnlijk een belangrijke rol zal gaan spelen.

Harm Katerberg,