DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (68)

De herfst is nog niet helemaal voltooid. Dat is maar goed ook want ik heb dit jaar nog maar weinig herfstfoto’s gemaakt. In de hoogtijdagen van de herfst had de griep mij te pakken, dus de kleurenpracht van de herfstbladeren is me een beetje ontgaan. Ik heb die betoverende kleuren wel gezien, vooral vanachter een raam.

De donkere dagen voor kerst hebben ook zo hun charme, de herfstbladeren worden soms toch nog even beschenen door de zon, die ze doet veranderen in geel en rood goud. En dan die dagen dat de zon zich niet laat zien, mist, motregen, novemberstormen, ze maken me nederig, een gevoel van melancholiek overvalt me. Ik kan wachten tot het overgaat of kleed ik me dik aan en ga toch nog even naar buiten om een rondje te lopen.

Het is zaterdagmiddag tegen vieren, het is opmerkelijk druk op de Helmerhoek. Niet iedereen is naar de stad om gebruik te maken van de megakortingen die op Black Friday gegeven worden. Het is koud, grauw, nevelig, het regent net niet. Toch hebben velen de moed bij elkaar gespaard om nog even wat hard te lopen, de hond uit te laten of gewoon een wandelingetje te maken. Door het lopen krijg ik het zelfs warm, het leven is goed, mijn jas kan een beetje los.

Harm Katerberg,