DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (62)

Gisteravond gaf het weerbericht aan dat het vannacht mistig zou zijn en dat de mist halverwege de nacht zou oplossen. Ik zat om tien voor drie al beneden met de kleren aan in de veronderstelling dat het al 6 uur was. De mist was inderdaad verdwenen, maar het was wel erg vroeg om nu al op te staan. Tegen vieren kreeg ik slaap en dook weer terug in bed. Tegen zessen werd ik wakker, en ik duwde het slaapkamergordijn opzij en zag dat het nu wel mistig was, of waren de de ramen zo beslagen?

Tegen zevenen begon het licht te worden, het was nog steeds mistig, zelfs binnen de wijk. Ik fietste richting Helmerstraat om zo een rondje om het Rutbeek te gaan fietsen, nu werd de mist wel wat minder dicht maar nog steeds was het grijs en nevelig.

Ik houd van mist, een kleine wereld, zonder tegenwind, zonder wind in de rug. Die wereld rondfietsen is zo moeilijk niet met wat “wind in de rug” van een elektrische fiets, een rondje Rutbeek.

Harm Katerberg