DOMWEG OP DE HELMERHOEK (63)

Op mijn LinkedIn-account staat dat ik door onvoorziene omstandigheden levensgenieter ben geworden en daardoor niet beschikbaar ben voor een nieuwe uitdaging in mijn carrière. Ondanks dat benaderen recruiters mij soms nog voor een nieuwe baan. Ik moet passen.

De laatste tijd heb ik soms het gevoel dat dat genieten wat stokt. Het zal de eenzaamheid door de corona zijn, of zal het mijn verslechterende conditie zijn? 0p zo’n moment krijgen ook twee van mijn camera’s kuren. De ene zit nog net in de garantie de andere is toch al weer 5 jaar oud en daar zijn vele foto’s mee gemaakt. Misschien kan het nog gerepareerd worden, of zal ik toch een nieuwe kopen. Maar daar heb ik vandaag nog niets aan. Nu heb ik gelukkig meerdere camera’s, nog een heel oudje, en ook nog diverse oude telefoons waarin een camera zit waarmee je ook foto’s kunt maken. Ik grijp naar de oudste iPhone, een iPhone 3 en ga de uitdaging aan.

Ik zei altijd dat het niet uitmaakt met wat voor camera je fotografeert: Met iedere camera kun je een goede foto maken. Op een mistige dag liep ik vorige week naar De Bijentuin, ik maakte wel 250 foto’s van van alles dat ik zag. Gelukkig brak de zon zo af en toe door. Mist en zon zijn een goede combinatie. Eenmaal thuis gekomen vielen de resultaten behoorlijk tegen. Op het schermpje van de telefoon zag het er nog redelijk uit maar op een groot scherm van mijn laptop was het huilen: grijs, ruis, onscherpte. Toch ben ik nadat ik wat foto’s bewerkt heb wel blij met enkele beelden, inspiratie om met een betere camera weer aan de slag te gaan.

Harm Katerberg,