DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (55)

Dit is geen bijster goede foto, maar ik heb er met mijn “toverdoos” Snapseed toch nog wat van kunnen maken. Ik ben blij dat ik dit moment heb kunnen vangen. Deze eekhoorn vliegt op circa 15 meter hoogte door de bomen in het Crossbos. Aan deze bomen zitten geen bladeren, hadden er bladeren aan de bomen gezeten dan had deze foto niet gemaakt kunnen worden.

Ik heb “het vliegen” van eekhoorns al vaker mogen aanschouwen, de eerste keer dat ik dit zag was tijdens mijn ziektebed in 2015…vanaf de tweezitsbank. Tijdens mijn ontbijtje in de winter keek ik over de schuur naar de bomen van het Crossbos, de zon verlichtte de kruinen van de eikenbomen zo ook de roodbruine vacht van de eekhoorns.

Vanochtend liep ik van de Bijentuin door het Crossbos naar huis, halverwege het fietspad loop ik wat langzamer omdat ik hier de laatste tijd vaak bonte zandoogjes over en weer zie vliegen. Soms gaan deze vlinders even zitten op een bramenstruik, een fotomoment. De bramenstruiken staan hier behoorlijk in de zon omdat de bomen erboven kaal zijn, vlinders houden van die zonnewarmte. Ik kijk naar boven en zie dat een eekhoorn een dode boom inschiet, ik richt en schiet met mijn camera zonder de instellingen goed te kunnen zetten, raak.

Harm Katerberg,