DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (54)

Vanochtend ben ik langs de busbaan naar Erve Leppink gelopen. Zo van Helmerhoek-Noord naar Helmerhoek-Zuid lopen vereist wel stuurmanskunst met een rollator. Slaloms om hekjes en paaltjes, meerdere keren moeten oversteken omdat het voetpad opeens aan de andere kant van de busbaan verder gaat, soms moest ik zelfs even over de busbaan zelf lopen om mijn doel te kunnen bereiken: Erve Leppink. Grijs verbindt niet echt.

Vorige week stuurde Chris Neervoort mij een foto van de tuin Erve Leppink. Ik vatte dit op als uitnodiging om eens naar de prachtige tuinen van Erve Leppink te komen kijken. Ik werd warm ontvangen en ik moest vooral rondkijken en mocht ook foto’s maken van de bloemen en de groente. Vandaag waren er geen vlinders te zien, want de zon liet verstek gaan. Soms miezerde het zelfs een beetje, maar er waren voldoende schuilmogelijkheden. Gelukkig was het snel weer droog.

In de tuin waren diverse vrijwilligers aan het werk, bonen werden geplukt, er werd geschoffeld, verwelkte dahlia’s werden afgeknipt, onkruid gewied en een kweekkastje werd geschilderd. Op een gegeven moment was het koffietijd, ik mocht aanschuiven en van links en rechts kwamen vrijwilligers en bewoners een praatje maken. Groen Verbindt!

Harm Katerberg,