DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (50)

Ik weet niet hoe oud ik was toen ik leerde fietsen maar het zal een jaar of drie zijn geweest. Die zijwieltjes kan ik me niet goed meer herinneren, maar ik zal ze ongetwijfeld enige tijd nodig gehad hebben om te leren fietsen. Ik heb aardig wat fietsen in mijn leven versleten, dat is niet zo vreemd want ik behaalde mijn rijbewijs pas toen ik 36 was, wel meteen in de eerste keer. Toch bleef ik na mijn rijbewijs gehaald te hebben veel fietsen, mijn werk was niet al te ver weg en ik kon er binnen een half uur zijn. Zo kreeg ik al fietsend mijn dagelijkse beweging in de frisse lucht, sportscholen heb ik zelden van binnen gezien.

5 jaar geleden werd ik de trotse eigenaar van een elektrische fiets, zo kon ik ondanks mijn behoorlijk beperkte energie na mijn ziekte toch weer gaan fietsen, eerst kleine stukjes daarna steeds verder nadat ik her en der bankjes ontdekt had waarop ik even uit kon rusten. Zo kwam ik op mijn goede dagen in Haaksbergen, in Losser en soms zelfs even in Duitsland bij Buurse over de grens. Inmiddels staat er 10.000 kilometer op de teller en bij koud weer wordt de accu onbetrouwbaar. Nu sta ik voor de keuze wordt het een nieuwe accu of toch een nieuwe fiets.

Er staat bij ons geen auto meer voor de deur, we reden nu toch wel erg weinig kilometers en ook durfde ik niet zo goed auto meer te rijden door allerlei klachten aan mijn benen. Achter ons huis staat op 50 meter lopen de bushalte, als het niet perse hoeft ga ik toch de bus nog niet in. Door de Corona is nu een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer dus ook in lijn 2 naar de stad. Ik fiets wel naar de stad. Nog liever fiets ik naar het buitengebied rondom de Helmerhoek, het vakantiegevoel op nog geen 5 minuten fietsen.

Harm Katerberg