DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (42)

Telkens als ik nu lopend of fietsend een ommetje maak voel ik me bezwaard. Want het dwingend advies van de minister president luidt: blijf zo veel mogelijk thuis. Ook moeten we 1,5 meter afstand houden van elkaar en voortdurend onze handen wassen, ik heb er schrale handen van.

Door dat thuisblijven moet je je zelf binnen maar weten te vermaken ook al is het buiten prachtig lenteweer. Gelukkig zijn er apparaten die ons daarbij kunnen helpen, tv’s, telefoons en computers. Graag luister ik naar muziek en podcasts met een grote koptelefoon op, weer eens wat anders dan mijn hoed, pet, of capuchon. Ook maak ik zo af en toe foto’s van Binkie, de katten en van allerlei dingetjes in huis. De muren en ramen komen soms op me af.

Nu is het welletjes en besluit zoals Mark Rutte zegt een frisse neus te halen. Niet alleen die frisse lucht is belangrijk, ook de beentjes kunnen wel wat beweging gebruiken. De weegschaal liegt niet, ik ben al een paar kilo aangekomen. Natuurlijk houd ik die 1,5 meter afstand, sommige bomen in het buitengebied doen het ons al voor.

Harm Katerberg