DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (37)

Door de virusziekte C die zich momenteel over de wereld lijkt te verspreiden duiken de woorden quarantaine en isolatie voortdurend op in de media. De afgelopen maanden heb ik daar al regelmatig mee geoefend. Het was vaak te koud, te winderig en vooral vaak veel te nat om naar buiten te gaan om iets te ondernemen. De televisie maakte overuren en mijn iPad moet op zulke dagen meerdere keren opgeladen worden vanwege het veelvuldige gebruik.

Soms ging ik uit verveling maar binnen foto’s maken, mijn creativiteit werd op de proef gesteld. Buiten zijn vaak volop onderwerpen om te fotograferen, binnen ook wel, maar de saaiheid ligt voortdurend op de loer: weer een poes, weer Binkie, weer een selfie. Ik kan mijn eigen gezicht niet meer zien, nu even niet! Op een gegeven moment ontdekte dat we aardig wat ramen in huis hebben, zo fotografeerde ik een rode zonsopkomst door het keukenraam en ook vanuit de openstaande voordeur.

Vanmorgen werd ik laat wakker voor mijn doen, het opstarten van mijn lichaam liep traag. Ik wilde vanochtend naar buiten, dan vanmiddag maar. Ook moest ik nog naar zolder om een wasje op te hangen. Het zolderraam zat vol met druppels, ik pakte mijn telefoon en maakte een foto, mijn adem besloeg op het koude raam en ik maakte nog een foto.

Harm Katerberg