DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (39)

Vandaag een column schrijven is schier een onmogelijke taak zonder het over de virusziekte te hebben die zich momenteel over de wereld lijkt te verspreiden. Mijn punt is gemaakt.

Relativeren, ik ben er donders goed in en toch ken ik de angsten over ziek zijn en dood gaan als geen ander. Ik heb de dood meerdere malen in de ogen gekeken, en zie ik ben er nog steeds. Laat de angsten de angsten zijn en de dood de dood, leven dat doen we nu. Die glazen bol waarmee sommigen in de toekomst denken te kunnen kijken geeft zelden aan wat er straks gaat gebeuren. Toch is het goed het gevaar diep in de ogen te kijken en je voorzorgsmaatregelen te nemen. Leg zo af en toe je oor te luisteren bij mensen die er echt verstand van hebben, en neem de wijze raad aan die je ze te vertellen hebben. Ik heb dan wat verstand van fotograferen, stukjes schrijven en elektriciteit, zelfs daarin voel ik me meer dan eens een leek niet gehinderd door al te veel kennis.

Ik modder maar wat aan, ik was mijn handen, nies in mijn elleboog en houd 1,5 meter afstand om u niet te besmeuren. Ook blijf ik zo veel mogelijk thuis. Ik ben er nog niet uit of het aan te bevelen is om ommetjes te maken om toch maar in beweging te blijven. Is er een dokter in de zaal die me hier uitsluitsel over kan geven?

Harm Katerberg