DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (41)

Het had behoorlijk gevroren. Ik besloot toch mijn zomerjas aan te te trekken, ik had immers al aardig wat truien aan. Ook wilde ik maar heel even een frisse neus halen, ik zou zo weer thuis zijn.

“Ze bloeien maar zo kort” zei een mevrouw toen ik een magnolia in haar voortuin fotografeerde. Een reden te meer om mijn uiterste best te doen om er een mooie foto van te maken. Ze wist me ook nog te vertellen dat het een ster-magnolia was.

Even verderop staat een enorme magnolia-boom. Dit is een tulp-magnolia. De boom zit werkelijk barstensvol bloemen, de takken hangen over een schutting. De bloemen lijken door de vorst vervormd, sommige bloembladeren hebben roestkleurige vlekken, de herfst begint al vroeg. Tijdens het schrijven van dit stukje heb ik muziek op staan van Mozart: Eine Kleine Nachtmusic, een serenade van amper 6 minuten.

Harm Katerberg,