DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (36)

Sommige mensen houden wel van een gokje, daar is natuurlijk niks op tegen maar zelf houd ik meer van een beetje zekerheid. Ik ben meer van de glazen bol dan van de dobbelstenen. En als de ene glazen bol me niet aanstaat neem ik gewoon een andere knikker.

Niemand kan in de toekomst kijken, toch proberen mensen daarbij hulp te zoeken bij handlezers, bij tarotkaartlezers of bij buienradar. Voor de zekerheid stop ik toch vaak maar een regenponcho in mijn fietstas, en kijk ik goed uit bij het oversteken van een drukke straat. Het gevaar loert overal.

Zondag kwam ik op het idee om foto’s te maken in de regen. Het ergste wat me daarbij kon overkomen is dat mijn camera nat zou worden. Wel zou het een paar mooie foto’s op kunnen leveren. Het waaide niet erg hard dus een paraplu zou mij en mijn camera redelijk droog kunnen houden. Ik waagde de gok, op buienradar had ik niet gekeken want regen is juist wat ik wilde fotograferen. Het waaide toch harder dan ik dacht, maar in de luwte en met de rug naar de regen kon ik toch een paar aardige foto’s maken. Echter bij de Shell op de open vlakte klapte de paraplu omgekeerd, ik had moeite om de paraplu weer normaal te krijgen en juist op dat moment zag ik het mooiste moment van mijn wandeling. Ik klikte zonder dat ik de instellingen goed had kunnen zetten.

Harm Katerberg