DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (31)

Had ik u mijn nep-goudvoorraad al eens laten zien? Voor deze speciale gelegenheid (de jaarwisseling) heb ik de voorraad nep-bladgoud opgestapeld en er een foto van gemaakt bij kunstlicht. Ik kan u geruststellen, ook in 2020 behoudt nep-goud een zekere waarde.

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het aanleggen van een voorraad nep-goud. Het hoe en waarom ben ik vergeten, maar het is routine geworden. Bij het openen van een kuipje smeerkaas van een vaag merk schraap ik als eerste de smeerkaas van de gouden afdekfolie en stop het in het bestekrek van de vaatwasser. Als het na enige tijd meegewassen is met de andere vaat stop ik het “goud” in een bakje in een aanrechtkastje. Iedere keer als ik een bakje smeerkaas open voel ik me weer wat rijker.

Echt, nep, vaag, foto of kunst, ik haal het voortdurend door elkaar. Het prikkelt mijn verbeelding, een soort van ongrijpbaar niet te stelen geluk, welke ik u in 2020 en ook daarna toewens.

Harm Katerberg,