Domweg gelukkig op de Helmerhoek. (30)

Je moet wel een beetje gek zijn om op eerste kerstdag rond acht uur het warme huis te verlaten om foto’s te gaan maken. Ik dacht dat iedereen nog zou slapen op deze feestdag. Niets was minder waar, er stond al iemand te wachten bij de bushalte om de eerste bus te nemen. Jammer voor deze meneer dat de eerste bus op zon- en feestdagen pas rond half tien vertrekt. Ook waren er al vroeg wandelaars, joggers en mountainbikers op pad. Voor het kerstdiner de kilo’s er al van af trainen, moet kunnen. Ik kwam ook nog een andere fotograaf tegen, zonder camera, ik zal geen namen noemen.

Het heeft de afgelopen week veel geregend, dat was duidelijk te zien, op de weilanden, akkers en zelfs op wegen lagen enorme plassen water. Is nu dan eindelijk het grondwaterpeil weer een beetje op niveau? Een witte kerst blijft ons dit jaar bespaard, toch hoop ik dat het de komende maanden toch nog een paar keer flink gaat winteren. Sneeuw en ijs levert altijd vele mooie foto’s op. De kou en de verkeersoverlast moeten we dan maar op de koop toenemen.

Morgen is het tweede kerstdag, de weersvoorspellingen zeggen dat het morgenvroeg wel eens mistig zou kunnen zijn. Ik houd wel van mist, een mooie kleine wereld. Domweg gelukkig op de Helmerhoek.

Harm Katerberg,