DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (27)

Kerstmis valt vroeg dit jaar. Ik probeer me er altijd verre van te houden, en toch er is geen ontkomen aan. De donkere dagen voor kerst zijn nog niet eens begonnen en de Sint is nog niet eens gearriveerd laat staan dat hij al weer voor de echte winter begint al weer vertrokken is naar Spanje voor zijn wel verdiende overwintering.

Veel bladeren zitten nog aan de bomen en sommige willen nog niet eens vol overgave van kleur verschieten. Eind oktober zag ik nog vlinders vliegen en dat is pas een week geleden. November staat bekend als een grauwe maand. Daar volop van durven genieten is voor echte waaghalzen. Je nat laten regenen, uitwandelen gaan met paraplu in de hoop hem toch niet hoeven te gebruiken. Heeft u dit najaar al stampot boerenkool, hutspot of stampot zuurkool met spekjes gegeten?

Och jee, we slaan dit jaar het sinterklaasfeest toch niet over? Surprises maken, rijmend dichten, vorige week kreeg ik een stuk gevulde speculaas aangeboden. Hoewel ik gestopt ben met suiker eten, ik kon het niet weigeren, het smaakte me prima. Kalm aan en rap een beetje!

Harm Katerberg