DOMWEG OP DE HELMERHOEK (25)

Ik bekijk paddenstoelen vanuit een vogelperspectief, van bovenaf. Niet dat ik kan vliegen of zo, zelfs een sprongetje maken valt me zwaar. Het tegenovergestelde van het vogelperspectief is het kikkerperspectief, je bekijkt iets zoals kikkers dat doen, vanuit de sloot of vanuit een modderpoel. Alleen kabouters zien paddestoelen in het juiste perspectief. En face of en profil, recht van voeren of vanaf de zijkant.

Binnenkort gaat een delegatie van de Fotogroep Helmerhoekers naar de Alphtoren in de binnenstad. Ook ik ben uitgenodigd, ik verheug me er nu al op. Deze “wolkenkrabber” is het hoogste punt van Enschede, vanaf deze hoge toren heb je een mooi uitzicht over Enschede. Misschien kunnen we bij helder weer ook de Helmerhoek zien. Wat je dan van de Helmerhoek te zien krijg heeft waarschijnlijk weinig met de Helmerhoek van doen: geen vijver, geen bijenhoek en geen winkelcentrum. Wat wel, ik laat me verrassen.

Met Google Earth kun je vanaf een nog hogere positie de Helmerhoek bekijken, je kunt zover inzoomen op de Helmerhoek dat je zelfs je auto voor de deur kunt zien staan, de nummerborden dan weer niet want je ziet alleen de bovenkant. Big brother ziet niet alles hoor. Hij weet nog niet dat we enkele jaren geleden de auto hebben weg gedaan. Mijn rollator staat in de schuur, ik heb er twee, één voor het ruigere werk en de andere voor netjes. Big brother weet van niets.

Harm Katerberg