Domweg gelukkig op de Helmerhoek (26)

Zolang ik op de Helmerhoek woon ben ik volgens mij maar één keer naar de kapper geweest. Dat was me soms ook wel aan te zien. Mijn haren werden lang en er zat totaal geen model meer in als ik mijn haar meer dan 2 maanden niet geschoren had. Ja ik heb een tondeuse waarmee ik regelmatig mijn laatste haren wat korter maak. Zou ik dat niet doen dan had ik een kapsel à la Einstein.

Een paar jaar geleden had ik een poosje helemaal geen haren meer. Chemo’s hadden al mijn haren doen uitvallen, op één haar na. Één wimperhaar ontsprong de dans. Ik kon er toen wel om lachen maar het was natuurlijk een uiterst serieuze zaak. De leukemie die ik had moest bestreden worden, en wonderwel is dat gelukt.

Als ik naar buiten ga draag ik zeker als de zon volop schijnt hoofdbedekking. In de zomermaanden een strooien hoed, in de winter een gesloten hoed of pet. Door de behandelingen die ik kreeg ben ik extra vatbaar voor huidkanker. Nu is huidkanker lang niet altijd levensbedreigend maar waarom zou ik het risico nemen. Een alternatief zou een flinke pruik kunnen zijn met een lange pony, ach het staat ook wel charmant zo’n hoed. Soms zie ik ook andere gentle-mannen lopen op de Helmerhoek, ik groet ze vriendelijk.

Harm Katerberg