DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (23)

Mensen echt leren kennen is niet eenvoudig. Een studie psychologie duurt zo een paar jaar en dan nog steeds blijft het gissen, in het beste geval beter gissen. Nou heb ik nooit de ambitie gehad om psycholoog te worden, maar zo her en der hoor of zie je wel eens iets, wat tips en tricks van mensen die er verstand denken te hebben, van mensen met hun grillen.

Zo heb ik van horen zeggen dat menig brandweerman wel van een mooi vuurtje houdt. Dat dokters die hun patiënten de beste raad en medicijnen geven er zelf ook niet zo’n gezonde leefstijl op na houden. Tegen beter weten in toch de verkeerde dingen doen, ik kan er zelf trouwens ook wat van, ik ben een vat vol tegenstrijdigheden.

Nu verwacht u natuurlijk een openbaring van jewelste, ik moet u teleurstellen, ik stel me niet kwetsbaar op. Vandaag ben ik een schaap in regenkleding, warm én droog.

Harm Katerberg.