Domweg gelukkig om de Helmerhoek (20)

Er zijn Helmerhoekers die vinden dat de Helmerhoek veel weg heeft van een dorp. Zo op het eerste gezicht kan ik hen geen ongelijk geven, toch zijn er ook aanwijzingen die het tegendeel bewijzen. Zo heeft de Helmerhoek geen kerk, geen dominee of pastoor en geen begraafplaats. Wel heeft de Helmerhoek een scheve kerktoren, een Mariakapelletje en zwerfstenen die als grafsteen zouden kunnen dienen.

Wat ik nog het meeste mis in ons dorp is een café-restaurant waar ik tijdens mijn wandelingetjes op een terras neer kan strijken om even een kop thee te drinken, een broodje te eten of om een babbeltje te maken met dorpsgenoten. Over de lokatie van zo’n horecagelegenheid zou de B&W van de Helmerhoek zijn hoofd kunnen breken, suggesties zijn van harte welkom. Ik weet zeker dat vele wijkbewoners een volledige vergunning wel kunnen waarderen.

Genoeg gedroomd, terug naar de werkelijkheid. Ik zit even op het zitje van mijn rollator uit te rusten bij de vijver. Helemaal aan de andere kant van de vijver staat een bankje, op dat bankje zit een jong stelletje te chillen. Zo te zien hebben ze genoeg aan elkaar, geen behoefte aan jaloerse blikken van wijkbewoners die ook wel eens op dat bankje willen zitten. Gelukkig hebben we nog een vijver op de Helmerhoek met maar liefst 2 bankjes, gelieve zelf uw lunchpakketje, koffie of thee mee te nemen.

Harm Katerberg