Dat moet ook wel want hij woont samen met drie katten en twee mensen. Op tv ziet Binkie nog al eens honden. Als er een hond op televisie verschijnt begint hij hard te blaffen. Wat moet die hond opeens bij hem in huis en dat zonder afspraak! Het liefst ontmoet hij honden in het echt. Daarvoor moet hij toch naar buiten, ons huis is geen dierentuin.

Een goudvis denkt dat de wereld rond is en dat hij het alleen voor het zeggen heeft. Wij mensen weten beter: er zijn ook aquariums, meren en oceanen. Ik praat regelmatig in mij zelf, het is maar goed dat niemand hoort wat ik dan zeg. Het gaat nergens over: blub, blub, blub.

De Helmerhoek is een echte mensentuin. De mensen die er wonen komen overal vandaan, er wonen maar weinig “Aboriginals”. Je hoeft niet ver te reizen om met andere culturen in aanraking te komen. Spreek een willekeurige 40+er op de Helmerhoek aan en vraag waar hij of zij geboren is en je waant je in een ander deel van de stad, het land of de wereld. Over iedere Helmerhoeker zou je een boek kunnen schrijven, ieder heeft zijn eigen verhaal, ik hoop veel van die verhalen te mogen horen.

Harm Katerberg