Domweg gelukkig op de Helmerhoek (21)

Dames, heren, Helmerhoekers, de vakantie staat voor de deur. De deur staat op een kier. Voordat je het weet glipt de vakantie naar binnen, geen ontkomen aan. Iedereen heeft recht op vakantie. Je mag een paar weken per jaar doen wat je zelf wilt. Even geen verplichtingen van werk of school. Ik mag na mijn ernstige ziekte iedere dag zelf weten wat ik doe, dat is geen eenvoudige opgave. Je zelf iedere keer maar weer wakker porren om iets te ondernemen.

In de vakantie hoeft niks en kan alles. Velen pakken dan koffers, auto’s of rugzakken in om er eens op uit te trekken. Ik zal u uitzwaaien, want ik blijf thuis. Ik weet, u heeft een telefoon waarmee u tijdens uw reizen op de hoogte kan blijven wat er thuis op de Helmerhoek gebeurt, doe het niet! Het doel van vakantie is om de dingen even los te laten. Als u thuiskomt moet het gras 25 cm hoog staan, er moet een stapel post en reclame op de mat liggen en het moet in huis een beetje muf ruiken, gauw de deuren open!

Het schrijven van columns zal ik een poosje laten, niet omdat het moet, maar omdat het kan. Het zal me regelmatig jeuken om u niet te berichten over onbenulligheden over de Helmerhoek. Als die jeuk er niet is, dan is er wel de jeuk van die beestjes waar iedereen het op de Helmerhoek het nu over heeft. Ik zal krabben, smeren en douchen. Wat ik de komende weken verder ga doen, geen idee, misschien wel niks. De verveling zou wel eens iets heel moois in petto kunnen hebben.

Ik wens u allen een prettige vakantie en als u de Helmerhoek tijdelijk verlaat een goede thuiskomst.

Harm Katerberg,