Domweg gelukkig op de Helmerhoek (11)

Er gaan vele momenten voorbij die ik graag had willen fotograferen. Toch deed ik het niet, dit omdat ik te laat was, niet vaardig genoeg was, of het gewoon niet durfde.

Zo zag ik deze week een kraai tussen paars-roze bloemetjes in het gras, de kraai liep weg van de bloemetjes en vloog weg. Even daarna zag ik een eekhoorn vanaf een dode boomstam in een andere boom springen, ik was te laat, het was te donker, en ik had de camera nog niet goed ingesteld. Tja, en het niet durven, een mevrouw liep met een witte kwispelende hond met maar drie poten. Om een vreemde dame spontaan te vragen een foto van haar en haar gehandicapte hond te mogen maken moet ik toch wat schroom overwinnen.

Man Ray een zeer beroemde fotograaf en schilder zei ooit: “Ik schilder wat ik niet kan fotograferen”. Nou waren mijn schilderlessen op de kunstacademie niet echt een succes maar misschien moest ik het toch maar weer eens oppakken. Ook blijf ik het fotograferen proberen, mijn ommetjes door en om de wijk houden me lichamelijk en geestelijk in beweging. Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar hoeveel woorden heeft een niet gemaakte foto eigenlijk nodig?

Harm Katerberg