Columns

Wim Boers, Harm Katerberg en Paul Snellink hebben wekelijks een column in Helmerhoeknieuws.

Wim Boers schrijft over alles wat met natuur te maken heeft, vooral over bloemen, planten en de moestuin, vaak met een uitstapje naar de schoonheid van de omgeving. Tips voor tuinieren maken onderdeel van deze columns uit. Zijn kennis over de natuur en de volkskennis als bijvoorbeeld de invloed van de Ijsheiligen op de natuur is spreekwoordelijk.

Harm Katerberg schrijft een column bij een foto die hij zelf gemaakt heeft. Hij schrijft over wat hem zoal bezighoudt in gedachten of wat hij ziet. Hij is een scherpe waarnemer zowel met de pen als met de camera. Zijn columns zijn grappig, ontroerend of tegendraads. Ze geven altijd de ruimte om na te denken, je geest te scherpen zullen we maar zeggen.

Paul Snellink voert ons elke week mee in de geschiedenis van Helmerhoek. Zijn columns zijn doordrocht en laten geen enkel detail van de geschiedenis aan de aandacht ontsnappen. Het besef van de “oale grond” is een verworvenheid van de columns van Paul. De vergetelheid kan een vergeten woord worden als je de columns van Paul leest. Oh ja en met de kennis van het verleden zijn misschien fouten in de toekomst te voorkomen.

Wim Boers

Lente

Lente

Buitenmomentjes (155) ,Vanaf vandaag 21 maart is het dan eindelijk lente! Daar hebben we allemaal naar uitgekeken, de wintermaanden duren altijd zolang, maar nu is het dan...

Lees meer

Harm Katerberg

Paul Snellink