Marije’s Blog compactmoestuinieren (14)


Gelukkig wordt het nog even mooi weer en wie weet wat september en oktober ons nog gaan brengen.

Wat brengt een moestuintje ons nog in deze periode. Je merkt dat het er wel bijna door heen is. De bakken worden leger. Er wordt gezocht naar wat er nu nog in de bak kan. Is er nog tijd voor groente om flink te groeien?

Soms moet je als beginnende compactmoestuinierder de gok gewoon wagen. Experimenteren. Ervaring opdoen door het doen!! De grote factor voor goede groei is altijd het weer en het weer gaat alle kanten op en is zoals we allemaal wel merken totaal niet meer te voorspellen.
Klein weer weetje.
Er wordt droog weer voorspeld en toch is daar ineens een harde regenbui. We geven dan snel de schuld aan buienradar en de weerman of vrouw. Die niet voorspellende hoosbuien noemen ze spookbuien. Die wolken ontwikkelen zich zo snel dat buienradar ze pas op pikt als ze er al zijn. Vandaar dat je ze dus te laat opmerkt.

Terug naar de moestuin. Het is bijna september. En gelukkig kan je nog wel wat in september. Je kunt bijvoorbeeld al vroeg, rond juni, juli in een potje al wat zaden zaaien voor broccoli. Die kan in augustus de volle grond in. Wat in september ook goed kan zijn sla soorten. Zie afbeelding die ik heb bijgevoegd. Ik heb zelf als proef begin augustus nog boterbonen gezaaid. Ze doen het al heel goed. Nu hebben we zon en warmte nodig.

Ook heb ik sla gezaaid en pastinaak. Ik heb eerder van een buurt vriend wat kleine plantjes van de broccoli gekregen en die heb ik in een bak gedaan die bijna leeg is en niets meer in gaat. Er valt dus nog genoeg te zaaien voor het najaar en de winter!!
Veel plezier.