Marije’s Blog compactmoestuinieren (13)

Hallo iedereen, we zijn er weer!! De vakantie is voorbij en al weer druk aan het werk. Het lijkt wel alsof ik geen vakantie heb gehad en de tijd heeft stil gestaan.

Want met werk zit je er zo weer in na drie weken en een kijkje bij de moestuin zit er al weer in na één week. En ook hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Er lijkt niets gebeurd in een week.
Maar vooral lijkt er maar niets te gebeuren bij de rode bieten en de goldeye bieten.. ik ben er klaar mee en trek ze eruit!! Resultaat, veel blad, weinig tot geen biet. Hoe kan het zijn dat na maanden verzorging, extra grondvoeding, dat ze niet zijn gaan groeien. Terwijl de bieten in de grond van de grote moestuin al weken geleden geoogst zijn.

Google kan het me helaas niet vertellen. Is het misschien toch dat de bak te klein is, verkeerde grond, te weinig zon door de boom waar mijn bak onder staat? Verkeerd zaad kan haast niet, want dan zouden ze in de grote tuin het ook slecht gedaan hebben.

Maar gelukkig, we kunnen nog zaaien!! Dus ik ga vandaag maar eens wat sla planten, tuinkers kan altijd die groeit zo snel!! Ik heb er nog wat nieuwe plantjes van de boterboontjes in staan. We hopen om een mooi en warm najaar met nog wat groente!!

Oh ja en ik heb nog drie boerenkool.. Die duurt nog even he, vorst erover en dan pas oogsten. Lekker!!