Marije’s blog compact moestuinieren (8)

Je hoort het vaak. Als je aan een kind vraagt waar een product, groente of wat dan ook vandaan komt, is het antwoord: uit de supermarkt! Bijna goed!! Want ja het eindigt daar wel voordat wij het kopen. Maar bijna iedereen weet dat het uit de grond komt of van of uit een dier. Hoe mooi is het om dat echt aan je kind te kunnen laten zien!

Naast dat we de bijenhoek hebben met een eigen compact moestuinbak hebben we ondertussen thuis ook een goede poging gedaan tot moestuinieren. Afgelopen voorjaar lekker stukje tuin omgespit, bemest, schone grond erbij gestrooid. Daar gaan we.
Aantal van de Albert Heijn moestuinmaatjes eerst thuis voor het raam gezet. Eenmaal lekker groot en de wortels over de vensterbank lopend moeten ze toch maar in de tuin gezet worden. Spinazie, sla, bonen, zonnebloem, wat kruiden.. mmm lekker hoor.
Anna en Julia mochten helpen graven en ze erin zetten. En wat maakt ze dat trots. Paar keer in de week kijken en wat groeit dat!!

Tot vorige maand, nat, kou en slakken. Het zijn de drie elementen tot ellende voor onze plantjes.. alles is ondertussen opgevreten en hebben we obesitas slakken. Sommige zijn al op vliegvakantie gegaan of lopen nog met een flinke kater door de bosjes op zoek naar overblijfselen. DIE ER NIET MEER ZIJN DOOR JULLIE EIGEN VRAATZUCHT…

Maar gelukkig heb ik een goede buurtbewoner die zo af en toe een berichtje stuurt, ik heb nog wat plantjes, wil je nog wat. Jaaa graag. Ik koop vijf potten, een paar zakken grond en ga aan de slag. We beginnen opnieuw, maar nu hoog, veilig voor de slakken.

Niet alleen de potten thuis zijn gevuld maar ook de moestuinbak in de Bijenhoek gaat goed.
Zoals eerder al gelezen is de tuinkers al een keer geoogst en heel eerlijk, de tweede keer mag er ook al af!! Wie wil er wat?? Stuur me maar een pb.

Anna en Julia willen liefst elke keer met me mee naar de bak, helpen. En zo hebben ze zelf wat radijs uit de grond getrokken. Ja meisjes, Albert Heijnheeft ze ook, maar zelf uit de grond trekken, schoon maken en eten is toch wel even wat anders. Als je ze vraagt, waar komen de groenten vandaan?? Uit de Bijenhoek en de supermarkt.. ik keur het goed. Echter leert Anna op school van ene beruchte Jan, bij velen vast bekend, koeien leggen eieren, kippen geven melk.