Marije’s blog compact moestuinieren (5)

De vorige keer schreef ik over het wachten, wachten, wachten …… en dan??

Nou ja, dan gaat het uiteindelijk toch groeien. Maar wat kan dat verschillen tussen de soort groente die je erin zet.

De meesten van ons doen dit voor het eerst. Sommigen hebben bordjes bij hun gezaaide vakken gezet zodat je nog weet wat je waar hebt gezaaid. Anders heb je straks geen idee wat je uit de grond haalt. Alhoewel je dat dan weer kan zien als de surprise van het sinterklaaskadootje.

Zondag, moederdag, was een fantastisch zonovergoten warme dag. Wat doet dat met de planten? Niet alleen bloemen maar ook zaden schieten omhoog!!! Binnen twee dagen tijd, van zaterdag tot en met maandag, zie ik de wortels, radijsjes, sla, tuinkers en bieten de grond uit komen. Alleen dat ene lege vak, wat had ik daar ook al weer gezaaid. Ik ben vergeten daar een bordje bij te zetten.

Ik wandel langs de andere bakken en maak van elke bak een foto. Zo leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen indeling maakt van de bak. De één heeft een strakke verdeling van 6 vakken, de ander in driehoeken , de andere in horizontale en verticale lijnen door elkaar.

De laatste bak is helemaal vol gezet met kleine bakjes. Wat gaat Harm Harry Katerberg toch creëeren. Ik vraag het Harm in de app. Hij legt me uit dat hij voor de bijenhoek zijn bak gebruikt voor het kweken van zonnebloemen en appelbomen!! Dat is ook leuk! Dat zullen de bijen ook fijn vinden. Dat gaat er leuk uitzien als alles groeit en de bloemetjes erin komen.
Ben er erg benieuwd naar.

Er zijn twee groepsgenoten die de appgroep hebben verlaten. Die gaan zich bezig houden met bloemen ipv moestuinieren. De app heeft voor hun daarom iets minder nut. Maar verzorgen van bloemen is zeker net zo leuk! Ik had voor de handigheid en gezelligheid een appgroep aangemaakt om gemakkelijker contact te zoeken bij bijvoorbeeld vragen of belangrijk nieuws rondom de bijenhoek. De vragen die zoals binnenkomen zijn vooral, hoe werkt zo’n compactmoestuinbak. En, kunnen we uitleg krijgen.

We hebben Leon vlak in de buurt. Leon is vrijwilliger geweest van de Bijenhoek. Helaas (voor ons) heeft hij het erg druk met zijn eigen werk, de kinderboerderij op de Wesselerbrink. Want daar maken ze een soort gelijk project als onze bijentuin!! Zeker het kijken waard.
Ondanks dat is hij wel betrokken bij de bijenhoek en komt hij bijna dagelijks even een kijkje nemen. Ook wil hij ons graag helpen, vandaar dat we een workshop krijgen van Leon.

Oh ja!! Het waren bosuitjes in dat lege vak. En kijk… daar komt toch al wat omhoog groeien.