Er is volop honing op DONDERDAGAVOND van 18.30 – 20.00. Naast de lentehoning is er bij de verkooptafel ook smeerbare crémehoning. De imker van ‘t Helmgras heeft deze honing speciaal gemaakt. De lentehoning kost 450 gr. € 5,00 en de crémehoning 250 gr. € 3,00. Er kan met pin betaald worden.

We kregen vragen of de crémehoning dezelfde lekker smaak heeft. U kunt zich ervan verzekeren en ervaren door de honing donderdagavond op een stukje stokbrood te proeven.

U weet dat bijen belangrijk zijn voor het voortbestaan van de natuur. Door uw aankoop doet u nog meer, de woon- en werkgemeenschap ‘t Helmgras is ook blij met uw aankoop en voor de vrijwilligers in de Bijenhoek is het mede het potje waaruit alles wordt betaald om biologisch te kunnen tuinieren.

O ja, er zijn meer wetenswaardigheden over bijen. In een gezonde kolonie, is het bijenvolk aan het eind van de maand juni op zijn sterkst. Rond die tijd leven er wel 45.000 tot 60.000 bijen samen in één bijenkast. Het volk bestaat voor een groot gedeelte uit werkbijen. Een werkbij leeft in de zomer ongeveer 6 weken. De eerste drie weken werkt ze binnen. Na deze drie weken zal ze steeds vaker de kast verlaten en wordt ze een haalbij. Na drie weken af en aan vliegen is ze uitgeput en versleten. Ze verlaat de bijenkast om te sterven.

Er is één koningin in de kast. Zij legt in de warme periode zo’n 1200 tot 2000 eitjes per dag. Er zijn enkele honderden darren die voor de bevruchting van de jonge koningin zorgen. Een koningin kan ongeveer 5 jaar oud worden.