Een recept voor pasta met Cavolo Nero
Een geheim van de Bijenhoek is dat er een groente staat van Italiaanse oorsprong, Cavolo Nero met de Nederlandse naam palmkool dat lang een populaire groente was. Het begon een vergeten groente te worden. Inmiddels wordt deze palmkool bij natuurvoedingswinkels steeds meer verkocht en zo af en toe kom je deze ook in de supermarkt tegen.

Hoe kun je deze groente gebruiken, zo vroeg een bewoner. O ja, Cavolo Nero / palmkool wordt veel gebruikt om pesto van te maken. Even googelen en de recepten komen volop te voorschijn.

Graag laten we een eenvoudig recept zien voor Pasta met Cavolo Nero.

Ingrediënten 2 personen
1 tl olijfolie, 150 gram gesneden spekjes, één teen knoflook geperst, 400 gram palmkool , 200 ml slagroom , Handje kerstomaatjes in vieren, 150 gram spirelli, Peper en zout uit de molen en een beetje citroensap,

Bereidingswijze
Bak de spekjes uit in een tl olijfolie. Als ze een beetje gekleurd zijn de in repen gesneden palmkool erbij en de knoflook. Dit moet minstens 10 minuten garen. Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en voeg je af en toe een beetje pastawater toe zodat het als het ware kan roerbak sudderen. Kijk of de kool gaar is, doe de room erbij en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap. Laat de pasta uitlekken en schep deze door het koolmengsel.