Het is de vrijwilligers weer gelukt om de Bijenhoek in een zomerse stemming te brengen, om daarmee een “appeltje voor de dorst” te hebben en voor volgend jaar opnieuw de nodige planten, zaden en meststoffen te kunnen kopen. Tuinieren is vooruitzien. Dit jaar zijn de vrijwilligers door Univé geholpen.
Op verschillende foto’s is de beregeningsinstallatie te zien die aangelegd door een bijdrage van Univé. Dat was met de droogte van het voorjaar ook hard nodig.
De verkoop kan al snel beginnen, drie soorten sla, de ijsbergsla, de kropsla en de turkse sla zijn nagenoeg klaar om geoogst te worden, evenals de andijvie. Daarnaast doen de bloemen er ook alles aan om er een fleurig boeket mee samen te stellen. De liefhebbers van rabarber om rabarbercompote te maken of een rabarbertaart te bakken kunnen ook snel aan de slag. Inmiddels kan ook de verkoop van helmerhoekse honing weer beginnen.
Houdt u de komende dagen Helmerhoeknieuws in de gaten, als alles meezit kunnen de gezellige Bijenhoekavonden aanstaande donderdag 16 juni vanaf 18.30 – 20.00 weer beginnen.