Één van de deelnemers van het compactmoestuinieren heeft een interessante groente in haar bak staan. Een paar mensen vroegen om welke groente het ging. Ik moest het antwoord schuldig blijven. Na een aantal kenners gevraagd te hebben en naar betrouwbare websites gezocht werd het me duidelijk.

Het gaat om de asperge-erwt. Op de foto zie je de groente in bloei. Deze groente wordt wel een vergeten groente genoemd. Dat ligt niet aan de smaak van de groente of het verbouwen. Asperge-erwt kent weinig problemen met ziekten en plagen, er is dan ook een geringe kans op mislukking. Andere vergeten groenten die in de Bijenhoek groeien zijn pastinaak en palmkool.
Er zijn meer vergeten groenten zijn bijvoorbeeld aardpeer, warmoes, eeuwig moes, slangenradijs, haverwortel en kapucijnerbaar, allemaal gemakkelijk in de teelt. Vergeten groenten zijn commercieel niet altijd interessant. Reden te meer om als Bijenhoek u er kennis mee te laten maken.