DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (104)

Vanochtend was het al vroeg aangenaam, de eerste vlinders lieten zich net na negenen al zien. Niet heel veel, maar genoeg om even een uurtje leuk te kunnen fotograferen. Ik zag koolwitjes, bruine zandoogjes, oranjetipjes en een citroenvlinder.

Op deze foto staat een koolwitje, deze zat op een groot blad in de Bijentuin. Ik kon erg dichtbij komen, dat lukt lang niet altijd. Gelukkig heeft mijn compactcamera flink wat zoom, dus een wat grotere afstand hoeft niet echt een probleem te zijn. Nu hoefde ik niet zo ver in te zoomen, meestal komt dat de foto ten goede. De diafragmaopening kan groter zijn waardoor er meer licht op de sensor valt, de sluitertijd kan dan korter zijn, daardoor kan bewegingsonscherpte voorkomen worden.

Ik bewerk eigenlijk al mijn foto’s, dit omdat ik denk dat ze daardoor beter worden. Ik doe dat op mijn iPad met de Snapseed-app. Hiermee kan ik op een redelijk eenvoudige en snelle manier foto’s bewerken: bijsnijden, licht en kleur bijstellen, vlekjes wegwerken en de foto wat scherper maken.

Harm Katerberg