Tijdens NL-doet is de minibieb Bijenhoek in elkaar gezet. Het initiatief van een minibieb Bijenhoek kwam van Judith Schoondorp, de beheerder van de minibieb Bergvennenhoek. De Wijkbudgettencommissie heeft voor de financiële bijdrage gezorgd en daarna zijn de vrijwilligers van de Bijenhoek hard aan het werk gegaan om de minibied te bouwen en in de grondverf te zetten.
Huub Filart is een bekende Helmerhoeker als het gaat over de fietstunneltjes en zijn inspanning om de Helmerhoek kleur en fleur te geven, door de verschillende kastjes in de wijk te voorzien van een geschilderd tafereel. De vrijwilligers waren dan ook blij dat Huub de minibieb wilde schilderen. Hij is er in geslaagd om er een prachtig huisje van te maken, voorzien van een vleugje nostalgie. Lezen is belangrijk, dat weet Judith als geen ander, de minibieb Bijenhoek zal daarom door Judith bijgehouden worden en ze laat regelmatig weten welke boeken de moeite van het lezen meer dan waard zijn. Daar past vanzelfsprekend bij dat natuurboeken voor kinderen en volwassen regelmatig aanwezig zullen zijn.