Dit weekend kregen we een mail van een bewoner over de kweekbakken en ook kregen we een vraag over het gebruik van houtsnippers. Zoals op de foto te zien is zijn inmiddels alle houtsnippers in de tuin aangebracht. Er zijn verschillende redenen voor het gebruik van houtsnippers. De grond wordt afgedicht waardoor minder onderhoud nodig is, het onkruid groeit niet of nauwelijks, ook belangrijk is dat het vocht in de grond beter vastgehouden wordt en er minder verdamping is. Daarnaast verteren de houtsnippers langzaam, een beetje afhankelijk van de grootte van de snippers en het soort hout. De laag die ontstaat is een vruchtbare compostlaag, die in de tuin gebruikt kan worden. Dit jaar zijn de houtsnippers afkomstig van het snoeiwerk langs de Oude Dijk, een mooie vorm van hergebruik. O ja, omdat de snippers niet zo zwaar zijn, zijn ze goed te verplaatsen met een grote kruiwagen. Dat zorgt voor een goede en gezonde beweging.

Hebt u ook een vraag, het mailadres is helmerhoeknieuws@de-helmer